-
Cosmin BUMBUȚ lucrează ca fotograf independent de mai bine de 20 de ani. A devenit cunoscut pentru pictorialele de modă publicate în revistele Elle, Marie Claire, Tabu, Esquire şi pentru campaniile realizate pentru Vodafone, Raiffeisen Bank, Epson, Coca-Cola și alții.
În ultimii ani, proiectele sale fotografice au avut ca subiect penitenciarele din România, viaţa cotidiană din Cuba şi comunităţile marginale din România. Albumul său despre penitenciarul Aiud, Bumbata, a câştigat în 2013 premiul pentru carte-obiect la Concursul Naţional de Design și premiul pentru Cea mai frumoasă carte ilustrată la Gala Bun de Tipar 2014.
În 2013 Bumbuț a câștigat bursa Rosalynn Carter pe probleme de sănătate mintală și a lucrat la un proiect multimedia despre cultura românilor de a-și educa copiii cu bătaia. În 2015 a câștigat marele premiu la categoria Arhitectură, competiția pentru profesioniști, din cadrul Sony World Photography Awards cu proiectul Camera intimă. Seria foto a fost realizată între 2008-2015 în toate cele 40 de penitenciare din România.
Din noiembrie 2013 Cosmin Bumbuț trăiește într-o autorulotă împreună cu prietena lui, jurnalista Elena Stancu, și călătorește prin țară în căutare de povești.
Web: teleleu.eu
-
Laurian GHINIȚOIU folosește fotografia ca instrument de documentare a mediului construit. Este arhitect, a terminat facultatea la Iasi, și masterul la DIA (Dessau International Architecture) unde în prezent predă un seminar de fotografie, de arhitectură.
Având o abordare jurnalistică, fotografia lui surprinde sincer emoția și spontaneitatea unui loc prin contextualizarea lui, raportandu-se în permanență la scara umană și la emoțiile acestora.
Stabilit în Berlin, unde dezvoltă o serie de proiecte fotografice personale, Laurian călătorește des prin lume pentru a analiza și documenta diverse obiecte de arhitectură.
Este colaborator al revistei Zeppelin și al platformei online Archdaily. Fotografiile lui au fost nominalizate recent la concursuri internaționale de fotografie de arhitectură precum Arcaid Awards și Sony Awards.
Web: laurianghinitoiu.com
-
Ovidiu MICŞA este arhitect şi fotograf, doctorand al Universitaţii Politehnica Timişoara cu o teză ce analizează percepţia spaţiului prin imagini fotografice. Este asistent asociat în cadrul Facultaţii de Arhitectură şi Urbanism din Timişoara.
Atunci când nu face fotografie comercială îi face place să lucreze pe film cu aparate mecanice sau improvizate.