Q&A

FAQ
Care este modalitatea de adresare a întrebărilor?

    Puteţi transmite întrebările dumneavoastră la adresa de email: contact@premiuloctaviantopai.ro

1.După admiterea în concurs și expoziție a fotografiilor, cum se redactează lucrările? Pe ce material suport și în ce dimensiune?

    Fotografiile ce vor face obiectul expoziției vor fi tipărite pe hârtie foto satin și vor fi cașerate pe mousse-carton negru cu dimensiunile de 50×50 cm.

2. Se menționează excluderea fotomontajului, acesta include și imaginile panoramice?

    Dacă fotografia panoramică este un fotomontaj realizat manual sau automat (de către un aparat/ dispozitiv mobil), ea nu este acceptată. Sunt acceptate cadre panoramice realizate direct (fără intervenția unui algoritm de scanare, lipire de imagini) sau decupate din cadre mai largi.

3. Dacă formatul de expunere al pozelor e 50×50 cm înseamnă că proporțiile lor pot varia între 2/3 clasic și 1/1?

    Fotografiile vor fi cașerate pe un suport de 50×50 cm, iar latura lungă (sau ambele laturi dacă proporția fotografiei e 1/1) a acestora va avea dimensiunea de 42 cm, urmând ca latura scurtă să varieze în funcție de proporția fotografiei.

4. De regulă fotografiile au un corp dreptunghiular sau pătrat. Imaginea înscrisă în concurs poate avea un corp de alta factură, rotund sau oval?

    Imaginea fotografică surprinsă poate avea orice formă atât timp cât aceasta se înscrie în formatul rectangular impus prin regulament.